Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Hai, sictir!

Hai, sictir! 

ion obagilaE ceva de tot râsul! Poliţiştii au început să-şi publice pe reţelele de socializare fluturaşii de salarizare. Urmează jandarmii, militarii, procurorii, judecătorii, profesorii, directorii de şcoli, medicii, funcţionarii APIA, şefii de deconcentrate, pensionarii din justiţie, barosanii din fosta miliţie etc. Dacă vrem spectacol, să fie! Amărâţii! O duc aşa de rău… Au bani de haine, normă de hrană, sporuri de căldură, de frig, de insolaţie, de leşin, de alergie la polenul de albine, de antenă, de zgomotul aparatului de aer condiţionat, de câte şi mai câte bazaconii bugetariste!

Să le înfing şi eu în caschetă, bonetă şi cravată fluturaşii unor jurnalişti? Şi ei şcoliţi, cu ani grei de meserie în spate şi care primesc 800 de lei pe lună şi se tem că pot să-i piardă şi pe ăştia? Domeniul e nesigur. Pe domnul Stat îl doare în cot de presă… Să le arăt fluturaşul de pensionar al mamei? 400 de lei. Să trăiască şi nea Vasile care trudeşte la patron pe 500 de lei pe lună! Are acasă 4 copii de vârstă şcolară, nevasta bolnavă şi sute de lei datorie la întreţinere. Patronul i-a spus că nu poate să-i dea mai mult. Îl plăteşte două ore pe zi. De minimul pe economie nici nu poate fi vorba. Nu sunt bani! Ales-bules la pensie, cu două ore normate pe zi. Muritor de foame se cheamă.

Să mai dăm exemple? Nu, că se supără bugetarul cu pulan şi caschetă. Adică, domnul Godină, poliţist celebru prin literatură uşoară, nu prin acţiuni cu suspans. Aţi calculat greşit când v-aţi publicat fluturaşul, domnul Godină! Aţi fost jignitor faţă de amărâţi, faţă de milioanele de români de rând care nu se bucură de statutul de bugetar şi sunt condamnaţi la minimul pe economie oferit de măreţul nostru capitalism sau chiar la mai puţin de atât! Făceţi-vă şef de post! Am auzit că se câştigă mai bine. Aţi încercat să dregeţi busuiocul, publicând şi fluturaşul unui asistent de pe Ambulanţă. Aproape 5.000 de lei pe lună şi tichete de masă! Şi ăştia, nişte amărâţi! Zic să o mai pună de-o grevă, să le mai dea ceva la salar’! Ce-i drept, v-a întrecut! Am văzut.

Trăim într-o ţară a contrastelor extreme. Unii au totul. Alţii, nimic şi o mai iau şi în freză dacă se dau la sistemul bine plătit şi care crapă de sănătate! Apropo, nouă, burghezilor ăştia pârliţi, cine ne dă tichete de vacanţă? Că se apropie vara… Hai, sictir!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*