Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » HANDBAL: Arbitrii morenari Harabagiu și Stănescu, numărul 1 în România!

HANDBAL: Arbitrii morenari Harabagiu și Stănescu, numărul 1 în România! 

handbal-harabagiu-stanescu

Cuplul de arbitri morenari Robert Harabagiu – Silviu Stănescu a dus handbalul dâmbovițean, din nou, pe marile culmi europene. Cu două zile în urmă, “fluierașii” de pe Cricov au arbitrat, în Liga Campionilor, meciul dintre Chekovskyie Madvedi (Rusia) – Elverum Handball (Norvegia), din cadrul grupei C. Disputa s-a încheiat cu victoria grupării norvegiene (31-26), iar prestația “cavalerilor fluierului” din Moreni a fost una foarte bună.

Partida din Rusia a fost al treilea joc pe care l-a oficiat în Ligă, în actualul sezon, după ce tot în acest an a debutat în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Meciul de debut a fost cel dintre Vesprem (Ung) și Kadetten Shaffhausen (Elv) – 32-28, care s-a desfășurat la începutul lunii octombrie. Până în momentul de față, perechea morenară de arbitrii a strâns peste 300 de prezențe în cupele de europene, apucându-se de arbitrat cu aproape 25 de ani în urmă.

“Să oficiem meciuri în Liga Campionilor a fost pentru noi un nou început. Nu ne așteptam să arbitrăm trei meciuri în aproape două luni, după ce debutul nostru a avut loc la 1 octombrie. Că oficiem la acest nivel reprezintă o încununare a muncii noastre, începută cu peste 20 de ani în urmă. Nu e ușor să arbitrezi sute de meciuri internaționale. Cred că, în momentul de față, cuplul Harabagiu-Stănescu este numărul 1 în România și printre primele din Europa. La nivel european suntem cea mai sudată pereche de arbitrii, arbitrând atâțea ani împreună. Fără Silviu nu aș fi putut să arbitrez atâtea jocuri internaționale. Suntem un cuplu care ne completăm mereu pe teren. Pot spune că am fost colegi și ca jucători, numai că el a urcat în prima ligă, iar eu m-am oprit la a doua. Atâta timp cât vom mai arbitra, ne dorim de fiecare dată să o facem cât mai bine”, ne-a declarat Robert Harabagiu.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*