Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » HANDBAL: Aur pentru junioarele Marianei Târcă! Corona Braşov a devenit campioană naţională la Târgovişte

HANDBAL: Aur pentru junioarele Marianei Târcă! Corona Braşov a devenit campioană naţională la Târgovişte 

corona brasov junioare handbal

Sala Sporturilor din Târgovişte a priit de minune echipei de handbal feminin Corona Braşov la turneul final al Campionatului Naţional de junioare II. Formaţia antrenată de Mariana Târcă a devenit în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti noua campioană a României la acest nivel. Corona a intrat în posesia preţiosului trofeu după ce a învins-o în finală pe CSM Bucureşti, cu 31-27. Gruparea de sub Tâmpa a terminat această competiţie în stil de mare campioană, câştigând toate meciurile din cadrul turneului final.

Până la victoria din ultimul act, Corona a trecut în semifinale de LPS Slatina (28-22), iar în faza grupelor de Energetic Râmnicu Vâlcea (30-17), CS Marta Baia Mare (39-26) şi de CSM Bucureşti (24-12). Mai mult de atât, după finalizarea întrecerii, patru dintre jucătoarele braşovene şi-au găsit loc în echipa ideală a turneului (Daria Bucur – cel mai bun inter dreapta, Sorina Târcă – cel bun inter stânga, Andreea Zgâmbău – cea mai bună extremă dreapta, Ana Maria Lopătaru – cea mai bună extremă stânga), iar Daria Bucur şi Sorina Târcă au primit premiile de cea mai bună apărătoare, şi respectiv cea mai bună jucătoare a competiţiei.

Cucerirea titlului naţional şi a medaliilor de aur a adus multă bucurie şi în rândul conducerii tehnice de la Corona. „ A fost o finală frumoasă, o finală în care diferenţa a fost făcută de talentul fetelor, seriozitatea şi disciplina de care au dat dovadă în tot ce fac. Toată echipa a fost de admirat. Se poate spune că Târgoviştea ne-a purtat noroc. Pentru mine acest oraş este unul de suflet. Primele mele performanţe le-am obţinut aici. Înaintea finalei, chiar le-am spus fetelor că vreau victoria, pentru a nu-mi strica marile bucurii acumulate lângă Turnul Chindiei pe când activam ca jucătoare”, ne-a declarat Mariana Târcă – antrenoarea echipei braşovene.

Deţinătoarea medaliilor de argint, CSM Bucureşti, a propulsat în echipa ideală a turneului cel mai bun portar (Andreea Chetraru) şi cel mai bun pivot (Ştefania Jipa). CSM Ploieşti a finalizat Campionatul Naţional pe locul 3, după ce a depăşit-o în finala mică pe LPS Slatina, cu 22-17. De premierea echipelor şi a celor mai bune jucătoare s-au ocupat Aurelia Brădeanu (deţinătoare a Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti), Steluţa Luca (fostă internaţională a României) şi soţul Steluţei, Nicolae Luca. Cei care au avut un cuvând de spus în organizarea turneului la Târgovişte au fost morenarii Robert Harabagiu şi Mihai Stănescu.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*