Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » HANDBAL: Școala Produlești a câștigat ediția a 2-a a Memorialului “Daniel Bârloagă”

HANDBAL: Școala Produlești a câștigat ediția a 2-a a Memorialului “Daniel Bârloagă” 

memorial daniel barloaga

Şcoala Gimnazială şi Primăria Produleşti au organizat, miercuri – 24 mai 2017, a doua ediţie a Memorialului “Daniel Bârloagă”, competiţie plină de emoţie. Pe durata întrecerii, elevii pasionați de handbal s-au dăruit total pe semicerc, așa cum o făcea, nu cu mult timp în urmă, cel care a fost Daniel Bârloagă.

Echipele participante au fost Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” Târgoviște, Școala Gimnazială Grozăvești-Corbii Mari și Școala Gimnazială Produlești. Memorialul a fost câștigat de echipa Școlii Produlești, coordonată de profesorii Elena Alexandra Comănescu și Răzvan Ionel Iancu. Pe locul 2 a terminat Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” (prof. Niculae Dumitru Cristea și Gabriel Sorin Marin), iar pe 3, Școala Grozăvești–Corbii Mari (prof. Ion Dragomir).

Daniel Bârloagă și-a pierdut viața, în luna noiembrie a anului 2015, într-un accident de circulație petrecut în județul Buzău. Pe atunci, acesta era component al echipei de handbal CSU Târgoviște, formație care se întoarcea dintr-o deplasare de la Vicovu de Sus. Bârloagă, cetățean de onoare al comunei Produlești, a fost elev al Școlii Gimnaziale Produlești, elev al Liceului “Goga Ionescu” Titu și student al Univeristății “Valahia” Târgoviște.

daniel birloaga

George Georgescu – primar comuna Produlești
„A fost o zi plină de emoţii, dar şi de tristeţe, în care, de la mic la mare, de la copii la părinţi şi profesori, l-am comemorat pe cel ce ne-a rămas în inimi, Daniel Bârloagă. Daniel a fost un copil care şi-a dedicat mare parte din timp sportului, fapt pentru care noi am organizat acest memorial, ce a devenit o tradiţie a Comunei Produleşti. O tradiţie ce sperăm că se va păstra pe o perioadă lungă de timp. Sunt fericit că echipa Şcolii Gimnaziale Produleşti a ocupat locul I al podiumului, şi ţin să mulţumesc pe această cale elevilor ce au făcut parte din echipa de handbal şi au luptat pentru a ocupa acest loc fruntaş, celorlalţi elevi ai şcolii care şi-au susţinut colegii cu mândrie, cetăţenilor comunei Produleşti ce au luat parte la acest eveniment important, şi nu în ultimul rând, cadrelor didactice ale Şcolii Gimnaziale Produleşti pentru implicarea deosebită, dar şi pentru buna şi armonioasa organizare”.

Iuliana Claudia Bajdechi – directorul Şcolii Gimnaziale Produleşti
„Am avut şi în acest an deosebita plăcere şi onoare de a găzdui Turneul Memorial «Daniel Bârloagă», organizat în cinstea şi memoria fostului nostru elev. Ne-au copleşit şi de această dată emoţiile, şi, urmărind meciurile de handbal de pe terenul de sport, ne-am readus aminte de pasiunea pe care tânărul Daniel o avea pentru acest sport. Elevii şcolii noastre şi-au dorit să obţină trofeul locului I, în semn de preţuire pentru prietenul lor, lucru pe care l-au şi reuşit, astfel că la finalul competiţiei, echipa de handbal a Şcolii Gimnaziale Produleşti s-a bucurat de acest rezultat. Ţin să mulţumesc colectivului de profesori ai Şcolii Gimnaziale Produleşti, elevilor, dar şi autorităţilor locale, care, şi de această dată au fost alături de noi”.

Ionel Răzvan Iancu – profesor de educație fizică și sport Școala Produlești
„Şi astăzi, la a doua ediţie a Memorialului «Daniel Bârloagă», ne-am unit forţele pentru a ne aduce aminte, cu mare drag şi dor, de prietenul, de fostul nostru elev, ce va rămâne veşnic în amintirea şi inimile noastre, Daniel Bârloagă. Spiritul lui ne-a dat şi de această dată puterea să organizăm acest eveniment ce a devenit o tradiţie în comunitatea noastră, dar şi de a lega prietenii strânse între toţi cei ce i-au fost aproape”.

Georgeta Voicu – coordonator programe și proiecte educative al Școala Produlești
„Am încercat şi de această dată, să nu omitem nici un detaliu în realizarea acestui eveniment plin de emoţie, recunoştinţă şi dor, şi am reuşit. Fiecare cadru didactic al Şcolii Gimnaziale Produleşti s-a implicat pentru ca Memorialul dedicat fostului nostru elev să ajungă la înălţimea aşteptărilor invitaţilor, cetăţenilor Comunei Produleşti, dar şi ale elevilor. Spiritul dragului nostru Daniel Bârloagă s-a regăsit în tot ceea ce am realizat, iar toate eforturile depuse au fost în semn de recunoştinţă pentru ceea ce a fost acest copil minunat”.

Alexandra Elena Comănescu – prof. educație fizică și sport Școala Produlești
„Am dovedit încă o dată că împreună putem reuşi. Ne-am unit forţele, am muncit, şi iată, ne-am îndeplinit scopul, acela de a-i transmite un semn de recunoştinţă fostului nostru elev, Daniel Bârloagă. Elevii şcolii noastre au muncit şi s-au antrenat mult pentru a-i putea dedica prietenului lor, trofeul cel mare. Ziua de ieri a fost, că şi ziua în care a avut loc prima ediţie a acestui memorial, una plină de emoţii şi de dor”.

Alexandra Cristina Stan – prof. limba engleză
„Acest prim an de activitate, va rămâne cea mai frumoasă experienţă profesională. Pentru mine, cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Produleşti, nu sunt colegi, sunt membrii ai familiei mele, care, încă din prima zi de şcoală m-au primit cu căldură. Memorialul «Daniel Bârloagă» a fost primul eveniment de acest gen la care am participat şi care m-a emoţionat până la lacrimi. Deşi nu am avut plăcerea de a-l cunoaşte pe acest tânăr, toate cuvintele frumoase pe care le-am auzit despre el de la cadrele didactice, de la elevi, dar şi de la autorităţile locale, m-au făcut să-mi dau seama că într-adevăr a fost un copil deosebit. Evenimentul de ieri a fost unul care m-a bucurat nespus, mai ales că echipa şcolii noastre s-a impus în meciurile de handbal, astfel că, la finalul zilei, dragii noştri elevi au ocupat locul I. Felicit pe această cale colectivul Şcolii Gimnaziale Produleşti, dar şi autorităţile locale, pentru organizarea acestui eveniment”.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*