Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » HAOS ÎN ADMINISTRAȚIE PENTRU CĂ LEGILE SE BAT CAP ÎN CAP! Toți primarii sunt incompatibili fiindcă fac parte din Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară

HAOS ÎN ADMINISTRAȚIE PENTRU CĂ LEGILE SE BAT CAP ÎN CAP! Toți primarii sunt incompatibili fiindcă fac parte din Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară 

intalnire primari

Potrivit actualei legi ANI, primarii nu au voie să facă parte din organisme de tip ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară). Această prevedere se bate cap în cap însă cu legislaţia de constituirea a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară care, dimpotrivă, cere includerea primarilor.

Deja, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, şi vicepreşedinţii Ioan Rus şi Tiberiu Balint au demisionat, vineri, din toate asociaţiile de dezvoltare intercomunitară (ADI) pentru a evita un invocat conflict de interese promovat de ANI în trei judeţe din România.

„Dacă ANI o să ajungă la concluzia că toţi preşedinţii de consilii judeţene şi toţi primarii sunt incompatibili sau în conflict de interese, cum la ora asta se întâmplă în trei judeţe, ANI va trebui să ia aceeaşi decizie şi pentru celelalte judeţe fiindcă absolut toţi în toată ţara sunt în aceeaşi situaţie şi ca atare ar trebui să fie destituiţi toţi şi să facem alegeri anticipate”, a explicat preşedintele Moloţ în şedinţa consiliului judeţean de la finele săptămânii trecute.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a avut o discuţie cu primarii şi fiecare va demisiona pe măsură ce vor fi convocate şedinţele consiliilor locale.

„Va fi un haos de nedescris pentru că toate documentele semnate de primari ca reprezentanţi legali în ADI devin nule de drept. Toate proiectele europene finalizate intră sub incidenţa deturnării de fonduri, iar cele declarate eligibile trebuie refăcute. Nici nu vreau să mă gândesc la toate consecinţele”, a mai spus Moloţ.

Sursa: Ziarul Hunedoreanului

Adaugă un Comentariu

*