Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Hărpăreaţa politică….

Hărpăreaţa politică…. 

ion obagila 1Politica devine un mediu nesigur, tenebros, meschin, fals, păgubos. Se vede, se simte. Pute! Cei puşi pe căpătuială au intenţia să facă un pas sau doi înapoi. Tremură la gândul că le poate veni rândul la dat cu subsemnatul. Puţini sunt cei care nu au băgat degetul în miere. Poate că acum ar trebui să iasă în faţă cei care vor cu adevărat să se pună în slujba ţării, de la primar de cătun şi până sus, la ministru sau parlamentar. Au nevoie de culoar. Bălăriile trebuiesc prăşite. De 25 de ani, vedem cum tind spre diferitele tipuri de demnităţi numai apucătorii, cei care au vrut doar să-şi umple sacii. Nu au mers pe premisa „cu orice preţ”, ci la sigur, nu se aşteptau că în România o să apară structuri care o să-i ia la pigulit, ca pe gâşte.

Când vezi câte minuni se întâmplă, câţi oameni cu funcţii şi responsabilităţi în stat sunt ridicaţi de procurori, te întrebi dacă noi am avut o clasă politică sau ţara a fost condusă doar de hărpăreţi puşi pe furat. Acum vedem de ce voiau mulţi să intre în politică. De ce făceau în campanii pe salvatorii neamului. De ce cotizau cu sutele de mii la partide. Era vorba de o afacere, un joc piramidal. Pui puţin şi apoi iei din visteria ţării cât poţi.

Politicienii au acum o mare problemă. Credibilitatea le este aproape de zero. Poporul nu îi mai simte decât ca pe un rău necesar. Ceva de genul, democraţie de nevoie. Este greu să-ţi recâştigi credibilitatea, mai ales când boierul nu vrea în codirlă…

Adaugă un Comentariu

*