Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » HOTĂRÂRE: Ajutoare de stat pentru reducerea producţiei de lapte de vacă!

HOTĂRÂRE: Ajutoare de stat pentru reducerea producţiei de lapte de vacă! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: dozadesanatate.ro)

Guvernul României a aprobat astăzi, 16 martie 2017, alocarea a 1,465 milioane de lei (echivalentul a 328.716,05 euro) pentru acordarea de ajutoare financiare în vederea reducerii livrărilor de lapte de vacă, sprijinirea producătorilor din sectorul lapte afectați de criză, continuarea activității economice, precum și asigurarea locurilor de muncă ale angajaților. Sprijinul se atribuie pentru o perioadă calendaristică de trei luni, în baza cererilor de plată.

Beneficiarii eligibili sunt producătorii de lapte care au livrat lapte la prim-cumpărători în luna iulie 2016 şi care se angajează să reducă livrarea cantităţii de lapte într-o perioadă calendaristică de 3 luni – perioada de reducere, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent – perioada de referinţă. Reducerea pentru care solicită ajutor trebuie să fie de minim 1.500 kg şi de cel mult 50% din cantitatea livrată în perioada de referinţă.

Ajutorul din partea Uniunii Europene este stabilit la 14 euro/100 kg lapte de vacă pentru cantitatea care corespunde diferenței dintre laptele de vacă livrat în cursul perioadei de referință și laptele de vacă livrat în cursul perioadei de reducere.

La centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București, s-au depus 92 de cereri de reducere a producției de lapte aferente unei cantități de 2.347.972 kg lapte.

Plata ajutoarelor se face în lei, calculată la rata de schimb pentru data de 31 august 2016. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va efectua plățile în termen de maximum 90 de zile după încheierea perioadei de reducere în cauză.

Adaugă un Comentariu

*