Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Aleşii judeţeni au cedat „Casa de Oaspeţi” pentru Muzeul „Crizantemei de Aur”

DÂMBOVIŢA: Aleşii judeţeni au cedat „Casa de Oaspeţi” pentru Muzeul „Crizantemei de Aur” 

teodor vasiliu in CJD

Consiliul Judeţean dâmboviţa a reluat, în şedinţa de astăzi, discuţiile cu privire la darea în folosinţă gratuită a „Casei de Oaspeţi” de pe Bulevardul Carol I din Târgovişte către Centrul Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei”, care intenţionează să deschidă în acest spaţiu un muzeu permanent al „Crizantemei de Aur”.

Înainte de debutul şedinţei, se pare că aleşii judeţeni PSD au fost convocaţi de conducerea CJ Dâmboviţa la o discuţie fulger unde s-au pus, probabil, de acord în legătură cu votul care trebuie dat pentru acest proiect de hotărâre. În şedinţa anterioară, jurnalistul Teodor Vasiliu, reprezentantul Centrului UNESCO, le-a solicitat consilierilor judeţeni acordarea clădirii pentru 49 de ani. tot atunci, liberalii, prin vocea lui Aurelian Popa, au avansat propunerea pentru 10 ani, iar PSD-istul Sache Neculaescu a spus că un termen onorabil ar fi cel de 5 ani. Conducerea Consiliului Judeţean era de acord cu prelungirea contractului pentru 1 an.

Între timp, centrul UNESCO şi-a revizuit solicitarea şi a scăzut termenul la 12 ani. Astăzi, în plen, Teodor Vasiliu a venit cu argumente solide care să arate că este absolut necesar un contract de comodat pe minimum 7 ani, pentru ca muzeul să poată intra într-un ritm normal de funcţionare, dacă ţinem cont de avizele necesare, de perioada provizorie impusă de Ministerul Culturii etc.

Aurelian Popa a spus, în numele colegilor săi, că PNL va vota numărul de ani pe care sunt decişi să-i stabilească consilierii PSD. Alexadru Oprea, care la şedinţa trecută a declarat că nu este de acord să cedeze Casa de Oaspeţi mai mult de un an, pentru a urmări ce se întâmplă acolo, a avansat acum cifra de 3 ani. Propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean a fost îmbrăţişată fără alte observaţii de consilierii PSD, care au votat ca atare. La fel au făcut şi aleşii PNL.

Astfel, pentru următorii 3 ani, Casa de Oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa este dată în folosinţă gratuită Centrului UNESCO, care a amenajat în acest imobil Muzeul „Crizantemei de Aur”, un spaţiu unic la nivel naţional şi internaţional. După expirarea celor trei ani, va interveni cu siguranţă un contract de prelungire. Atunci, se va lua în calcul şi activitatea desfăşurată în acest interval de timp.

De menţionmat că, în iunie 2016, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa înainte de alegerile locale, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre ce viza concesionarea Casei de Oaspeţi pe o perioadă de 20 de ani! Atunci, proiectul nu a trecut, liberalii, prin Gabriel Grozavu, au solicitat o analiză mai amplă asupra destinaţiei pe care o va avea clădirea din Bulevardul Carol I.

Adaugă un Comentariu

*