Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » HOTĂRÂRE: Guvernul a aprobat mai puţine bilete de tratament balnear în unităţile Casei de Pensii

HOTĂRÂRE: Guvernul a aprobat mai puţine bilete de tratament balnear în unităţile Casei de Pensii 

Sursa foto: radiocluj.ro

Guvernul a stabilit astăzi numărul biletelor de tratament balnear pentru anul 2017, acordate prin unităţile care aparțin Casei Naţionale de Pensii Publice, modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora. Au fost aprobate 56.394 de locuri, faţă de 59.641 în 2016.

Se vor adăuga locurile la tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați. În bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 au fost alocate cu această destinaţie 319 milioane de lei. În 2016, s-au contractat, în total, 234.880 de bilete de tratament balnear.

Casa Naţională de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii. Persoanele îndreptățite pot beneficia de un singur bilet de tratament în perioada unui an calendaristic.

Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.

Adaugă un Comentariu

*