Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » HOTĂRÂRE: Guvernul face exproprieri în comuna Butimanu din judeţul Dâmboviţa

HOTĂRÂRE: Guvernul face exproprieri în comuna Butimanu din judeţul Dâmboviţa 

Premierul Dacian Ciloş (Sursa foto:  ziarelive.ro)

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi – 9 decembrie 2015, amplasamentul şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată în scopul realizării conductei de aducţiune a Sondei 15 Bilciureşti, din judeţul Dâmboviţa, investiţie de interes naţional pentru extracţia de gaze naturale.

„Finalizarea acestui obiectiv este necesară şi oportună din perspectiva contribuţiei directe la realizarea obiectivelor strategice naţionale, regionale şi locale în sectorul gazelor naturale şi de mediu, în acord cu respectarea principiilor dezvoltării durabile, corespunzător Strategiei energetice în România”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Cuantumul despăgubirilor ce se vor acorda a fost stabilit, prin expertize, la suma de 385.000 lei (3,85 miliarde lei vechi) pentru 29.020 mp în comuna Butimanu. Banii vor fi viraţi de către Ministerul Energiei, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile, pentru efectuarea plăţii despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere.

În aceeaşi şedinţă de Guvern au fost aprobate exproprieri şi în judeţul Bacău.

Adaugă un Comentariu

*