Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » HOTĂRÂRE: Guvernul menţine programul de burse pentru elevii din învăţământul profesional

HOTĂRÂRE: Guvernul menţine programul de burse pentru elevii din învăţământul profesional 

tabara meseriasilor 3

Elevii care frecventează învăţământul profesional vor primi, în continuare, un sprijin financiar de 200 de lei lunar, pe perioada cursurilor şcolare, a pregătirii practice şi pe timpul pregătirii şi susţinerii exemenului de certificare a calificării – potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern la sfârşitul anului 2017.

„Bursele profesionale” se plătesc şi copiilor cetăţenilor străini beneficiari ai unei forme de protecție în România sau copiii cetățenilor străini, ai cetățenilor Uniunii Europene/Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu drept de ședere/rezidență pe teritoriul României, care frecventează învățământul profesional.

Prin această măsură se urmăreşte creșterea interesului tinerilor şi familiilor acestora față de educația și formarea prin învăţământul profesional, inclusiv dual, fapt care va duce la îmbunătățirea pregătirii profesionale.

Conform Metodologiei de organizare a învăţământului dual, au acces la programele de pregătire, în mod gratuit şi persoanele în vârstă de maximum 26 de ani, absolvenţi ai învăţământului obligatoriu care au întrerupt studiile.

În aceeaşi şedinţă de Guvern, s-a aprobat şi creşterea costului standard pentru fiecare elev şi preşcolar, pentru anul 2018, de la 3.740 lei/an la 4.413 lei. Majorarea are loc loc în condițiile creșterii salariilor în sistemul de învățământ. Costul standard se aplică pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora.

Adaugă un Comentariu

*