Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » HOTĂRÂRE: Municipiul Târgovişte pune condiţii înainte să devină acţionar în ECOS Dâmboviţa SA

HOTĂRÂRE: Municipiul Târgovişte pune condiţii înainte să devină acţionar în ECOS Dâmboviţa SA 

CLM Targoviste

Consilierii târgovişteni au respins, în această după-amiază, proiectul de hotărâre privind aprobarea participării municipiului, în calitate de acţionar, la înfiinţarea Societăţii ECOS Dâmboviţa SA, operator specializat al ADI Salubritate, cu obiect de activitate colectare, transport, depozitare şi prelucrare deşeuri solide. ECOS Dâmboviţa SA ar urma să fie o alternativă pentru momentul expirării contractului încheiat cu SC Supercom SA. Cu alte cuvinte, de ce să mai dăm bani unui operator privat, când ar putea exista o societate cu acţionari toate localităţile din judeţ?

Iniţiativa în sine a fost apreciată ca fiind oportună, după cum s-a exprimat primarul Cristian Daniel Stan, însă condiţiile de înfiinţare trebuie discutate şi schimbate. Edilul a mai precizat că municipiul Târgovişte ar putea să-şi înfiinţeze o societate proprie de salubritate, dispunând, în acest moment, de o bază materială adecvată, care îi permite inclusiv să practice tarife mai mici decât actuala taxă de habitat.

cristian stan

„Vreau ca Târgovişte să joace un rol mai important. Cred că este momentul să beneficieze de un tratament echilibrat, pe măsura veniturilor încasate de la cetăţenii din oraş. La momentul de faţă, trebuie clarificate aceste aspecte. Cred că trebuie să regândim această societate, cu acţionari unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. Nu am văzut cota de participare pentru fiecare uat. Deduc din actul constitutiv că ar fi cote egale. Eu cred că ar trebui să fie cote diferenţiate ţinând cont de veniturile ce se obţin din fiecare localitate.

În acest moment, există divergenţe de opinie şi în ceea ce priveşte punerea în aplicare a hotărârilor ADI, care trebuie validate de fiecare uat. Păi, dacă trebuie să votez, înseamnă că am posibilitatea să-mi exprim voinţa, în funcţie de interesul comunităţii locale. Nu am neapărat o problemă cu ADI, dar aş vrea mai multă implicare, astfel încât obligaţiile operatorului să fie cel puţin la fel de exigente ca şi obligaţiile de plată pe care le are unitatea administrativ-teritorială.

Dacă în alte oraşe pot exista platforme subterane de colectare a deşeurilor, de ce să nu existe şi în municipiul Târgovişte şi să nu mai apară nemulţumiri în legătură cu prestarea acestui serviciu?”, a explicat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Punctul de vedere al edilului a fost susţinut şi de consilierul ALDE Dumitru Barbu – fost arhitect şef al judeţului, persoană care a fost implicată, din această postură, în derularea proiectului european privind colectarea, transportul, depozitarea şi prelucrarea deşeurilor solide din judeţul Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*