Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » HOTĂRÂRE: Oierii vor primi un ajutor de minimis în sumă de 1 leu/kg de lână comercializată!

HOTĂRÂRE: Oierii vor primi un ajutor de minimis în sumă de 1 leu/kg de lână comercializată! 

agricultura oi k

Guvernul Tudose a aprobat astăzi un sprijin financiar în sumă de 1 leu/kg pentru lâna comercializată. Beneficiari vor fi persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică.

Atenţie! Solicitanţii trebuie să dețină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care cer ajutorul de stat.

Valoarea totală a sprijinului financiar care se acordă unui beneficiar nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare: 2018, 2017 şi 2016.

Derularea programului se face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală.

Adaugă un Comentariu

*