Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » HOTĂRÂRE: Primăria Târgovişte demolează zeci de chioşcuri din oraş şi din Piaţa 1 Mai

HOTĂRÂRE: Primăria Târgovişte demolează zeci de chioşcuri din oraş şi din Piaţa 1 Mai 

chioscuri 1 mai 2

Schimbare de macaz în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte din această după-amiază, în ceea ce priveşte politica de concesionare şi închiriere a unor terenuri pe care au fost construite, de ani de zile, spaţii comerciale! Urmare acestui fapt, zeci de chioşcuri din oraş, multe dintre ele aflate în perimetrul Pieţei 1 Mai, vor fi demolate. Notificările vor fi transmise către cei vizaţi chiar miercuri – 1 aprilie, ca urmare a faptului că le-au expirat deja contractele încheiate cu administraţia locală.

Consilierul Tudorică Răducanu s-a dovedit un aprig susţinător al drepturilor comercianţilor din oraş, însă discursul acestuia nu a convins suficienţi aleşi locali cu privire la oportunitatea menţinerii spaţiilor comerciale.

„Ce facem cu oamenii ăştia? Hai, să gândim mai departe! Nu putem să modernizăm oraşul peste noapte”, a explicat acesta. Proiectele de hotărâre au întrunit 11-12 voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că au fost respinse, întrucât era nevoie de o majoritate absolută, respectiv 14.

CLM Targoviste 1Primarul interimar Cristian Stan a catalogat votul colegilor de la PNL ca fiind o „reglare de conturi” care afectează bugetul local cu cel puţin două miliarde de lei anual, bani cu care s-ar fi putut turna asfalt pe diferite străzi din cartierele oraşului. În schimb, aleşii care s-au exprimat prin „abţinere” au spus că a venit momentul pentru curăţenie, dacă tot ne dorim cu toţii să trăim într-un oraş civilizat, modern, european.

„Dacă am închiriat sau concesionat un teren, nu înseamnă că acel spaţiu comercial trebuie să rămână acolo veşnic. Poate acum avem altă viziune de dezvoltare a unui perimetru. Nu aş vrea să ne transformăm într-un consiliu pentru asistaţi sociali. Haideţi să facem normative clare, pe zone, iar comercianţii să se alinieze. Doamna arhitect Alexandra Soare are o propunere în ceea ce priveşte forma acestor chioşcuri, pe zone”, a precizat Ciprian Prisăcaru – fost viceprimar al municipiului Târgovişte.

Primarul Cristian Stan a punctat imediat că nu are nicio legătură hotărârea de a concesiona un teren cu felul cum arată clădirea sau chioşcul construit. Pe parcurs, administraţia locală ar fi putut să le impună proprietarilor să aducă respectivele construcţii la un anumit standard. Primăria ar fi încasat în continuare bani la buget, iar oraşul ar fi fost înfrumuseţat pas cu pas.

chioscuri 1 mai 1

La rândul său, consilierul Lucian Enache (PNL) – arhitect de profesie – a explicat că s-a ajuns în acest punct critic, întrucât municipiul Târgovişte nu are încă aprobat un Plan Urbanistic General, în care ar fi trebuit să se regăsească reglementări clare în ceea ce priveşte estetica oraşului.

Punctul pe „i” l-a pus consilierul Ioan Ţuţuianu, de asemenea fost viceprimar al municipiului. Acesta nu a comentat votul colegilor liberali, însă le-a atras atenţia că trebuie să fie consecvenţi, altfel se fac de râs. A mai spus Ţuţuianu că ceea ce s-a întâmplat astăzi în CLM Târgovişte este un exemplu clar „AŞA NU”. Prin urmare, aleşii nu ar trebui să se mai simtă lezaţi atunci când presa îi critică.

„De mâine, toate aceste construcţii să fie demolate şi, cel puţin pentru un an de zile, să nu mai apară pe ordinea de zi a Consiliului Local proiecte de hotărâre cu privire la aceste terenuri. Dacă venim peste 2-3 săptămâni cu propunere de închiriere sau concesionare, ne facem de râs”, a spus Ioan Ţuţuianu.

„Ne-am comportat toţi la fel!”, a fost replica PNL, exprimată de Ciprian Prisăcaru, cu referire la ceea ce s-a întâmplat în trecut, atunci când şi aleşii PSD au fost contra unor proiecte de hotărâre doar pentru a forţa Executivul PDL. Cu alte cuvinte, aleşii târgovişteni analizează soarta municipiului după criterii subiective, nu gândindu-se la ceea ce este mai bine pentru cei care le-au dat mandat să-i reprezinte în Consiliul Local. Mai pe româneşte, folosesc oraşul ca armă politică unii împotriva celorlalţi!

chioscuri targoviste CLM Targoviste 2

3 Răspunsuri la HOTĂRÂRE: Primăria Târgovişte demolează zeci de chioşcuri din oraş şi din Piaţa 1 Mai

 1. Gabriel

  Consilierul Tudorică Răducanu s-a dovedit un aprig susţinător al drepturilor comercianţilor din oraş – saracu ramane el si toate neamurile lui fara chioscuri (pastia nu-i ia mai intreabat nimeni ani de zile de case de marcat si chitante fiscale)

   
  • florin

   bai badarane…
   daca tea facut mamica ta un incult si nai cei 7ani de acasa
   nu pui parte nimanui si mie ami place sa arate targovistea foarte frumos,domnu tudorica raducanu nu are nici un magazin in piata 1mai, dansu are treaba cu pavcomul.acasa ca anainte sa scri ceva candestete de 3 ori daca e macar adevarat ce scrii

   din partea mea toata lume are dreptu la opinie
   dar macar daca vrei sa scri ceva scrie ceva adevarat …
   dansul este un om ne nota 10 …
   nam nici o treaba cu dansul dar ami place corectitudinea si omul care poate sa ajuta nu fraieri ca tine …
   spor la treaba si multa bafta scucces an continuare …

    
 2. Diana

  Ma bucur enorm,era si timpul sa se imbunatateasca fata acestui oras aproape horror si fara drumuri…

   

Adaugă un Comentariu

*