Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » HOTĂRÂRE: Programul „Euro 200″ pentru achiziţia de calculatoare continuă şi în 2017

HOTĂRÂRE: Programul „Euro 200″ pentru achiziţia de calculatoare continuă şi în 2017 

FOTO ARHIVĂ

Elevii şi studenţii cu vârstă până la 26 de ani din învăţământul de stat sau particular acreditat vor putea obţine şi anul acesta bonul valoric de 200 de euro pentru a-şi achiziţiona un calculator, dacă provin din familii cu un venit lunar brut de maximum 150 de lei/membru – potrivit unei hotărâri adoptată de Guvern.

Ajutorul se acorda o singura data în cadrul unei familii. Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august. Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2017 este de 15 milioane de lei, pentru un număr estimat de circa 12.000 de beneficiari (elevi şi studenţi).

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Adaugă un Comentariu

*