Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 12, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » HOTĂRÂRE: Proprietarii care au sub 30 hectare de pădure beneficiază de pază gratuită!

HOTĂRÂRE: Proprietarii care au sub 30 hectare de pădure beneficiază de pază gratuită! 

padure 3

Guvernul a adoptat astăzi schema de ajutor social pentru asigurarea serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor fizice și juridice, dacă suprafața proprietății este mai mică sau egală cu 30 de hectare.  Este pentru prima dată când, această prevedere legală cuprinsă în Codul Silvic încă din 2008, va fi pusă în aplicare!

Hotărârea de Guvern este valabilă pentru perioada 2016-2020, valoarea totală a ajutorului ce va fi acordat fiind estimată la 248,9 milioane lei, iar numărul beneficiarilor la circa 2 milioane pentru întreaga perioadă. Suprafata totală cu proprietăți mai mici sau egale de 30 ha este de aproximativ 580.000 de hectare.

De schema de ajutor de minimis vor putea beneficia persoane fizice și juridice care desfășoară activități economice, au în proprietate terenuri forestiere cu suprafață totală mai mică sau egală cu 30 de hectare și îndeplinesc cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
 Nu se află în procedură de executare silită pentru plata datoriiilor fiscale și nefiscale, inclusiv nu au popriri pe conturile bancare;
 Nu se află în procedură de închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială;
 Nu sunt supuse unei proceduri de insolvență și nici nu îndeplinesc criteriile prevăzute de lege pentru a fi supuse unei proceduri de insolvență colectivă la cererea creditorilor;
 Suma ajutoarelor de minimis de care au beneficiat într-o perioadă de 3 ani fiscali, 2 ani fiscali anteriori plus anul curent, nu depășește echivalentul în lei a 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro pentru întreprinderea cu activitate de transport rutier de mărfuri în contul terților sau contra cost.

Persoanele fizice și juridice care nu desfășoară activități economice vor beneficia de ajutor de stat în sume echivalente celor acordate prin schema de minimis. Plata sumelor care se vor acorda în baza acestei Hotărâri, se va face către ocoalele silvice care asigură serviciile silvice, pe baza contractului de administrare/servicii încheiat conform prevederilor legale.

Adaugă un Comentariu

*