Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: 22 de taximetriști amendați într-o singură zi

IALOMIŢA: 22 de taximetriști amendați într-o singură zi 

Foto: bzi.ro

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au efectuat, miercuri – 16 decembrie 3015, verificări în domeniul transportului rutier în  regim taxi. S-a acționat pe teritoriul întregului județ, în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.


În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 169 de taximetre. Pentru neregulile constatate, au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 8.000 de lei.


Din totalul sancţiunilor, 18 au fost aplicate pentru încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 22 pentru încălcări ale Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, a fost reţinut un permis auto şi retras un certificat de înmatriculare.  

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de la rutieră pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane vor continua şi în perioada următoare, potrivit IPJ Ialomiţa

 

Adaugă un Comentariu

*