Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: 23 de elevi din Feteşti au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

IALOMIŢA: 23 de elevi din Feteşti au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară 

Foto: Adevărul

Reprezentanţii Şcolii nr. 3 „Dimitrie Cantemir” din municipiul Feteşti au sunat la 112, după ce 23 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, au prezentat stări de vomă, dureri abdominale şi ameţeli. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi unul SMURD, elevii fiind transportaţi rapid la spitalul din oraş.

Potrivit ISU Ialomiţa, după ce a fost evaluată starea de sănătate a fiecărui copil, trei dintre aceştia au plecat acasă, iar cinci au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Urziceni, ceilalţi rămânând internaţi la Feteşti.

Ioan Martin – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a precizat că s-au recoltat probe din laptele distribuit elevilor, dar şi probe de aer din sălile de clasă, pentru a se stabili dacă este vorba despre toxiinfecţie alimentară sau cu compuşi chimici.

În Ialomiţa, programul „Laptele şi cornul” a început în urmă cu o săptămână, din cauza faptului că licitaţia a fost contestată.

Reamintim cititorilor că, la începutul acestei săptămâni, s-au înregistrat cazuri de toxiinfecţie alimentară şi în judeţul Prahova, la Şcoala „Elena Doamna” din Ploieşti şi la Şcoala Ceraşu, fiind afectaţi aproape 50 de elevi. Primele cazuri au apărut chiar în prima zi în care a început să funcţioneze programul „Laptele şi cornul”.

Adaugă un Comentariu

*