Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: 48 de locuinţe pentru tineri, recepţionate în municipiul Slobozia

IALOMIŢA: 48 de locuinţe pentru tineri, recepţionate în municipiul Slobozia 

Sursa foto: obiectiv.net

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a recepţionat astăzi 40 de garsoniere şi opt apartamente cu două camere în municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa. Locuinţele au fost construite în amplasamentul din Strada Nordului (etapa II) şi sunt repartizate în două blocuri (T3 și T4) cu regim de înălţime subsol + parter + două etaje.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau achitând integral preţul final din surse proprii.

Până în prezent, în județul Ialomița, au mai fost finalizate 408 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamente din localitățile Slobozia (254 de locuințe), Urziceni (20 de locuințe), Fetești (94 de locuințe) și Țăndărei (40 de locuințe).

ANL construieşte astfel de locuinţe pe terenuri puse la dispoziţie de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

Adaugă un Comentariu

*