Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: 56 de suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, săltaţi de DIICOT

IALOMIŢA: 56 de suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, săltaţi de DIICOT 

perchezitii diicot

Procurorii DIICOT din judeţul Ialomiţa şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa au efectuat astăzi 70 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti, Ialomiţa şi Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat in săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2015, suspecţii au acţionat în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, în actele contabile ale mai multor societăţi comerciale, a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată.

Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate erau în final retrase in numerar. Valoarea prejudiciului estimat depaseste suma de 12.000.000 de lei. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Ialomiţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 56 de persoane, urmând a se analiza şi dispune asupra măsurilor preventive necesar a fi adoptate, cu respectarea dispoziţiilor legale incidente.

Adaugă un Comentariu

*