Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: A furat statul folosind 217 facturi fictive! Prejudiciul depăşeşte 3,8 miliarde de lei

IALOMIŢA: A furat statul folosind 217 facturi fictive! Prejudiciul depăşeşte 3,8 miliarde de lei 

Foto: timpolis.ro

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din judeţul Ialomiţa au reţinut trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, participaţie improprie la fals intelectual, fals în declaraţii, participaţie improprie la uz de fals şi complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că unul dintre bănuiţi, un bărbat de 38 de ani, din comuna Maia, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă 217 facturi fiscale fictive. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 386.000 de lei.

La săvârşirea faptelor ar fi participat şi alte două persoane, un bărbat, de 42 de ani şi o femeie, de 28 de ani, ambii din municipiul Bucureşti.

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul de 42 de ani, în calitate de administrator al unor societăţi comerciale, ar fi retras sume de bani din conturile bancare ale unităţilor economice pe care le adminstra, sume provenite din vânzarea de legume şi fructe. Astfel, acesta, în calitate de complice, ar fi creat un circuit fictiv de operaţiuni comerciale de aprovizionare cu fructe şi legume.

Totodată, cea de-a treia persoană, o femeie de 28 de ani, este bănuită de poliţişti că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada iulie 2011 – iulie 2012, ar fi întocmit în fals 129 de facturi fiscale şi 171 de chitanţe de încasare, atât în numele unităţii comerciale pe care aceasta o administra, cât şi al altor cinci societăţi comerciale cu sediile în municipiile Bucureşti şi Cluj.

Documentele ar fi fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii comerciale administrată de bărbatul de 38 de ani, din comuna Maia. Astfel, unitatea administrată de tânăra de 28 de ani, ar fi dobândit în perioada spetembrie 2011 – noiembrie 2012, aproximativ 51.000 de lei, sumă transferată de firma bărbatului de 38 de ani, care prin retrageri succesive i-a fost remisă bărbatului de 42 de ani, din municipiul Bucureşti.

De asemenea, pentru a evita ca bunurile sale mobile şi imobile să fie puse sub sechestru asigurator, bărbatul de 38 de ani ar fi iniţiat demersurile necesare în vederea vânzării fictive a tuturor bunurilor pe care le deţinea în proprietate la data respectivă şi ar fi realizat tranzacţii fictive în acest sens.

Cele trei persoane bănuite vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa în cursul zilei de astăzi, 12 mai, cu propunere de arestare preventivă.

Adaugă un Comentariu

*