Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » IALOMIŢA: Administratori de firme cercetaţi pentru evaziune fiscală

IALOMIŢA: Administratori de firme cercetaţi pentru evaziune fiscală 

Foto: oradesibiu.ro

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Ialomiţa cercetează un bărbat de 34 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din comuna Balaciu, cu obiect de activitate producerea şi comercializarea cerealelor, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Acesta este bănuit că, în calitatea pe care o deţinea, nu a achitat în termenul prevăzut de lege contribuţiile fiscale cu reţinere la sursă, aferente anilor 2013 şi 2014, prejudiciind bugetul de stat cu 12.765 de lei.

Tot pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală este cercetat şi reprezentantul unei unităţi economice din Făcăeni, un bărbat de 34 de ani, din aceeaşi localitate. Cel în cauză, în calitatea pe care o deţinea, în perioada ianuarie 2013 – martie 2014, a reţinut şi nu a virat cu intenţie, în termen de cel mult 30 de zile de la scadenţă, contribuţiile cu reţinere la sursă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 7.124 lei.

De asemenea, este cercetat de poliţişti şi administratorul unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Slobozia, un tânăr de 24 de ani,  bănuit de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

În urma verificărilor efectuate la punctul nedeclarat al societăţii comerciale, oamenii legii au constatat faptul că activitatea unităţii se desfăşura pe baza unor contracte de amanet, întocmite în format electronic, fără a fi semnate de părţi.

Operaţiunile nu erau înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, nu se eliberau chitanţe pentru comisioanele încasate şi nu se întocmeau anexe pentru prelungirile de contracte. Poliţiştii au identificat 28 de contracte şi 16 bunuri mobile (telefoane mobile, tablete), ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Extinzând verificările, anchetatorii au constatat faptul că cel în cauză a ascuns sursa impozabilă în cuantum de 8.488 lei, a omis înregistrarea în evidenţa contabilă a veniturilor rezultate din valorificarea unor garanţii lăsate de persoane, cărora li s-au acordat împrumuturi în valoare de 72.847 lei, creând astfel un prejudiciu în cuantum de 2.972 de lei.

Totodată, administratorul societăţii este bănuit că a folosit cu rea-credinţă creditul unităţii, constând în însuşirea din resursele societăţii a sumei totale de 99.437 lei.

În toate dosarele penale s-au dispus măsuri pentru recuperarea prejudiciilor.

Adaugă un Comentariu

*