Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » IALOMIŢA: Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare a rămas fără bunuri în valoare de 5 miliarde lei vechi

IALOMIŢA: Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare a rămas fără bunuri în valoare de 5 miliarde lei vechi 

Foto: Independent

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești efectuează, în colaborare cu Poliția, cercetări într-un dosar privind presupuse fapte de furt din patrimoniul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Ialomița, respectiv mai multe tuburi de beton ce se aflau la o stație de irigații, amplasată pe un teren din zona localității Stelnica.

Prejudiciul este estimat la 500.000 lei (5 miliarde lei vechi). Potrivit  Ziarului Independent, principalii suspecți invocă faptul că acțiunea nu a fost săvârșită cu intenție, totul o fiind o eroare. În scandal este implicată și una dintre firmele care aparțin grupului Agrofam Holding, controlat de latifundiarul Ştefan Poienaru. Acesta susţine că nu s-a petrecut nimic ilegal.

„Eu nu am nicio calitate în ceea ce privește firma Agrofam Com, ea este administrată de fiica mea… Din cîte am auzit, respectivele bunuri erau ale acestei firme, care nu poate fi acuzată de vreo ilegalitate… Totul a fost făcut corect! Organele judiciare trebuie să-și facă datoria așa cum trebuie!”, a declarat Poienaru, pentru Ziarul Independent.

La rândul lor, oficialii din cadrul ANIF declară faptul că nu este prima dată cînd au probleme litigioase cu grupul de firme Agrofam Holding.

„La acest moment există și alte plângeri îndreptate împotriva dînșilor, pe care le-am depus la Poliție. Sperăm ca această nouă anchetă să se deruleze repede și interesele patrimoniale ale ANIF să fie apărate!”, a precizat Ionuț Popescu – directorul executiv al ANIF Ialomița. 

 

Adaugă un Comentariu

*