Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Vindeau sângele recoltat de la donatori! Toţi angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine sunt cercetaţi penal

IALOMIŢA: Vindeau sângele recoltat de la donatori! Toţi angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine sunt cercetaţi penal 

Foto: Adevărul

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au pus în mişcare acţiunea penală pe numele întregului personal al Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. Dr. Cristiana Stoian, şefa unităţii, a fost condusă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa. Potrivit Adevărul, procurorii au dispus şi reţinerea, pentru 24 de ore, a şase asistente, iar ale două au fost puse sub control judiciar.

„Am pus în mişcare acţiunea penală faţă de nouă persoane, acuzate de înşelăciune, abuz în serviciu, precum şi alte fapte penale”, confirmă Daniela Dediu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea procurorilor din Slobozia, au descins în nouă locaţii, printre care şi Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa, ca urmare a demarării unei anchete privind comercializarea ilegală de sânge. Concret, spun anchetatorii, toţi angajaţii unităţii vindeau ilegal sângele recoltat de la donatori cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.

La finalul percheziţiilor, ofiţerii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Ialomiţa au condus-o la audieri pe şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. Înainte de a urca în duba mascaţilor aceasta a declarat că nu este vinovată, iar acuzaţiile care îi sunt aduse sunt ireale.

Dr. Cristiana Stoian (Foto: Adevărul)

Dr. Cristiana Stoian (Foto: Adevărul)

Adaugă un Comentariu

*