Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Aurul, ochiul dacului! Un bătrân din Slobozia a plătit 9.000 pentru… tinichele!

IALOMIŢA: Aurul, ochiul dacului! Un bătrân din Slobozia a plătit 9.000 pentru… tinichele! 

Foto: www.b365.ro

Un bătrân de 80 de ani din municipiul Slobozia a reclamat la Poliţie că a fost victima unei înşelătorii. Victima a relatat anchetatorilor că, pe 28 decembrie 2014, a fost abordat de doi bărbaţi care i-au oferit spre vânzare bijuterii din aur, la un preţ cu mult mai mic decât cel al pieţei. Bătrânul a fost de acord cu tranzacţia şi le-a oferit suma de 9.000 de lei fără să meargă împreună la un bijutier autorizat.

După cinci zile, octogenarul a decis să verifice autenticitatea podoabelor cumpărate de la cei doi necunoscuţi. Aşa a aflat că a plătit 9.000 de lei pentru… tinichele de culoare galbenă şi a anunţat Poliţia. Potrivit descrierii victimei, persoanele bănuite au aproximativ 38 – 40 de ani, cu înălţimea de circa 1,75 – 1,80 m, ten închis, tunşi scurt. Cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale pentru identificarea persoanelor bănuite şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare.

Adaugă un Comentariu

*