Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Autorităţile simulează un accident chimic cu 50 de victime

IALOMIŢA: Autorităţile simulează un accident chimic cu 50 de victime 

exercitiu pompieri dunare 2

Miercuri, 10 iunie 2015, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa va organiza, începând cu ora 10:00, în municipiul Slobozia, un exerciţiu de intervenţie în cazul unui accident major în care sunt implicate substanţe chimice periculoase, simulat în incinta unui agent economic.

Scenariul aplicaţiei
În data de 10.06.2015, ora 10:00, pe amplasamentul S.C. Chemgas Holding Corporation SRL Slobozia, la rampa de încărcare / descărcare C.F. din cadrul depozitului de amoniac, a avut loc o avarie la o cisternă, încărcată cu amoniac, urmată de o emisie masivă de substanţă toxică, sub forma unui amestec gaz-lichid. Efectele produse de avarierea acestei cisterne cu amoniac se pot resimţi până la o distanţă de peste 4 km şi pot afecta populaţia, operatorii economici, instituţiile din localităţile aflate în zonele de planificare la urgenţă, precum şi căile de comunicaţii.

Efectele evenimentului
În acest scenariu, întreaga cantitate de amoniac lichid se scurge şi se evaporă cu rapiditate în jurul cisternei, ducând la formarea unui nor de amoniac. În aceste condiţii, a rezultat un număr de 50 de victime – salariaţi ai Chemgas, intoxicaţi cu amoniac, dintre care 8 persoane intoxicate grav, care au nevoie urgentă de spitalizare. De asemenea, cu toate eforturile forţelor interne de intervenţie, situaţia se agravează, cantitatea de substanţa toxică (amoniac) expandată în atmosfera creşte, norul toxic format se propagă în afara amplasamentului operatorului economic, spre localitățile aflate în zona de planificare la urgență (Slobozia, Amara, Bucu, Ciulniţa, Cosâmbeşti, Gh. Lazăr, Mărculeşti şi Perieţi).

Adaugă un Comentariu

*