Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Autovehiculele de transport marfă, capcane pe şosele!

IALOMIŢA: Autovehiculele de transport marfă, capcane pe şosele! 

Sursa foto: citynews.ro

Poliţiştii ialomiţeni au verificat, în perioada 20 – 27 iulie, 395 de autobuze şi camioane, pentru a se asigura că acestea respectă regulile de siguranţă în transportul de persoane şi mărfuri. Acţiuni similare s-au organizat în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, nu doar în România.

Pentru neregulile constatate, s-au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 transportatori de persoane. Grav este că, pe lângă amenzile aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie, au fost identificate în trafic şi autovehicule pentru transport marfă care prezentau defecţiuni tehnice. Cu alte cuvinte, adevărate capcane pe roţi!

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul IGPR şi a vizat reducerea accidentelor de circulaţie produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Adaugă un Comentariu

*