Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, ianuarie 15, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » IALOMIŢA: Comuna Adâncata a rămas fără Consiliu Local din cauza unui… circuit moto!

IALOMIŢA: Comuna Adâncata a rămas fără Consiliu Local din cauza unui… circuit moto! 

Foto: adevarul.ro

Situaţie fără precedent în administraţia locală din Ialomiţa. De două luni, comuna Adâncata a rămas fără consiliu local. Instituţia a fost dizolvată de drept, după ce consilierii locali au refuzat să mai organizeze şedinţele ordinare. Astfel, comunitatea pierde 13.5 milioane de lei pentru proiecte de investiţii de mare anvergură, scrie Adevarul.

Potrivit legilor româneşti, orice Consiliu Local se dizolvă de drept, adică de la sine, dacă aleşii locali ai unei comunităţi nu se întrunesc în trei şedinţe ordinare consecutive. La Adâncata această situaţie durează de mai bine de un an şi jumătate. În tot acest timp, consilierii locali aleşi în urma scrutinului din iunie 2012 au preferat să se certe în loc să găsească soluţii. Mărul discordiei îl reprezintă un circuit moto pe care primarul localităţii, Marin Gheorghe, ar fi aprobat să se construiască pe islazul comunal, fără acordul consilierilor. Astfel, 60 de hectare din păşune au fost concesionate unei firme din Bucureşti pentru a construi circuitul de mare viteză.

„Noi nu mai putem să creştem animalele şi nici să luăm subvenţii de la APIA. Este o mare nedreptate. Primarul s-a folosit de semnături false ca să beneficieze de teren şi pe noi ne-a lăsat cu ochii în soare” se revoltă Vasile Paraschiv, unul dintre consilierii locali de la Adâncata.

Situaţia a fost raportată şi organelor judiciare, în această cauză fiind întocmit şi un dosar penal, însă datele despre stadiul în care se află cercetările sunt greu de obţinut.

După zeci de reclamaţii la parchet şi acţiuni în instanţă, din luna aprilie a acestui an, Primăria Adâncata a rămas fără Consiliul Local. Instituţia a fost dizolvată de drept pentru că aleşii comunităţii, consilierii locali au refuzat să mai întrunească şedinţele ordinare de consiliu şi să aprobe sau să voteze proiecte de hotărâre.

Marin Gheorghe, primarul incriminat de consilieri a declarat pentru publicaţia independentoline.ro faptul că „fiecare consilier din Consiliul Local şi-a văzut interesele şi acum fac toţi pe nebunii”.

Cu activitatea administrativă paralizată, comuna Adâncata pierde sume enorme necesare investiţiilor. Este vorba despre 13.5 milioane de lei necesari continuării lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă, informatizarea integrală a Registrului Agricol din cadrul Primăriei Adâncata sau investiţii ce vizează refacerea infrastructurii localităţii.

Adaugă un Comentariu

*