Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Contrabandă pe Dunăre! Vezi ce au găsit poliţiştii acasă la suspecţi

IALOMIŢA: Contrabandă pe Dunăre! Vezi ce au găsit poliţiştii acasă la suspecţi 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: adevarul.ro)

Poliţiştii din Ialomiţa şi colegii de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au ridicat 1.806 litri de motorină neaccizată, 380 litri de benzină, pachete cu ţigări cu timbru fiscal emis de autorităţile din Ucraina, 160 kg. de îngăşăminte chimice, setci pentru pescuit, peşte şi produse din peşte, 80 de cartuşe de vânătoare, 24.200 lei şi 1.130 euro, urmare celor 21 de percheziţiiefectuate în judeţele Ialomiţa, Tulcea, Brăi la şi Constanţa, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă. 11 persoane au fost reținute şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Ialomiţa.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – noiembrie 2016, persoanele în cauză ar fi achiziţionat de pe împingătoarele de barje, sub pavilion străin care tranzitau judeţul Ialomiţa pe fluviul Dunărea, motorină neaccizată, îngrăşăminte chimice, ţigarete fără timbru fiscal sau cu timbru fiscal emis de Ucraina, Republica Moldova şi Belarus, pe care apoi le-ar fi comercializat către diferite persoane fizice de pe teritoriul comunei Giurgeni şi al localităţilor învecinate. În cauză cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Gărzii de Coastă Constanţa, cu o ambarcaţiune. Dosarul este instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Adaugă un Comentariu

*