Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Copiii au discutat cu poliţiştii despre puşti cu lunetă, mitraliere şi pistoale

IALOMIŢA: Copiii au discutat cu poliţiştii despre puşti cu lunetă, mitraliere şi pistoale 

copii politie ialomita 2

În judeţul Ialomiţa, manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române au debutat astăzi, 21 martie, când „porţile” Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa s-au deschis pentru şcolarii şi preşcolarii unităţilor de învăţământ ialomiţene.

Micuţilor curioşi le-au fost prezentate dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale. Astfel, în parcarea inspectoratului s-au aflat poliţişti, care au prezentat invitaţilor laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetărilor la faţa locului. Alături a fost pus „în scenă” un caz de furt dintr-un autoturism, criminaliştii prelevând urmele.

Încântarea şcolarilor a atins apogeul când au fost lăsaţi să urce pe motocicleta Serviciului Rutier, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

copii politie ialomita 1

Serviciul pentru Operaţiuni Speciale a prezentat armamentul şi autospeciala din dotare.

Expoziţia de arme, muniţii şi materiale pirotehnice prezentată de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a fost următorul punct de oprire şi a reuşit să-i antreneze pe vizitatori într-un dialog efervescent despre „puşti cu lunetă, mitraliere, pistoale şi artificii”.

La Centrul Operaţional de primire a apelurilor de urgenţă 112, poliţiştii le-au explicat copiilor cum să utilizeze apelurile telefonice către poliţie şi că trebuie să conştientizeze faptul că apelul 112 se foloseşte doar în cazuri de urgenţă.

Laboratoarele criminalistice au prezentat un real interes pentru cei mici, fiindu-le prezentate tehnica poligrafului („detectorul de minciuni”), modul de formare a urmelor digitale şi modalitatea de amprentare.

Activităţile ce vor marca Ziua Poliţiei Române, vor continua duminică, 23 martie a.c. în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, începând cu ora 11:00. Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie, 192 de ani de atestare documentară.

copii politie ialomita 3

Adaugă un Comentariu

*