Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Dosare penale pentru braconaj piscicol şi comerţ ilegal cu peşte

IALOMIŢA: Dosare penale pentru braconaj piscicol şi comerţ ilegal cu peşte 

peste

Poliţiştii ialomiţeni au intensificat acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor de braconaj piscicol, precum şi cele privind transportul şi comercializarea ilegală a produselor din peşte. Potrivit IPJ Ialomiţa, cele mai multe infracţiuni se referă la pescuitul ilegal în perioada de prohibiţie, precum şi folosirea de unelte interzise: stci, plase monofilament, dispozitive electrice. În ultimele zile, cinci persoane s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi de poliţişti cu diferite cantităţi de peşte pescuit ilegal.

* * *

Doi bărbaţi de 30 şi 33 de ani, din judeţul Constanţa, respectiv municipiul Feteşti au fost depistaţi de poliţiştii Secţiei Rurale Stelnica şi Postului de Poliţie Transporturi Navale Feteşti, în timp ce transportau cu un autoturism doi peşti din specia păstrugă. Exemplarele, în lungime de 110 cm şi 125 cm, au fost măsurate, cântărite, cipate şi redate mediului acvatic de reprezentanţii ANPA Bucureşti şi Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Protecţia Mediului Bucureşti.

* * *

Pe raza comunei Munteni Buzău, poliţiştii au depistat un bărbat de 43 de ani, din oraşul Căzăneşti în timp ce transporta cu un autoturism aproximativ 77 de kg peşte din specia caras în vederea comercializării. Având în vedere faptul că cel în cauză nu a putut prezenta certificat sanitar veterinar sau declaraţia de conformitate pentru peştele transportat, repezentanţii C.S.V.S.A. Reviga au confiscat şi denaturat chimic întreaga cantitate.

* * *

Poliţiştii Secţiei Rurale Stelnica au depistat un bărbat de 39 de ani, din muncipiul Feteşti în timp ce transporta peşte din specia mreană şi fitofag fără a deţine documente de provenienţă. Peştele a fost confiscat şi predat unei unităţi de specialitate în vederea valorificării.

* * *

Un tânăr de 28 de ani din comuna Făcăeni a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii de domiciliu având asupra sa peşte din specia mreană pe care l-a pescuit în apele Braţului Borcea. Peştele a fost confiscat şi predat unei unităţi de specialitate în vederea valorificării.

Adaugă un Comentariu

*