Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: I-a furat porcii din coteţ, ziua în amiaza mare!

IALOMIŢA: I-a furat porcii din coteţ, ziua în amiaza mare! 

porci

S-a întâmplat în acest week-end, în comuna Valea Măcrişului. La sesizarea părţii vătămate, poliţiştii au demarat imediat cercetările, reuşid să-l identifice rapid pe vinovat. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani, din aceeaşi localitate. Ziua în amiaza mare, acesta a furat doi porci din gospodăria unei consătence. Omul s-a ales cu dosar penal.

Pentru prevenirea furturilor de animale, poliţiştii recomandă asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, padocurilor sau coteţelor, asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu invite în curte persoane care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care este asigurată securitatea animalelor, iar în situaţia în care intră în contact cu persoane amatoare să cumpere animale, să reţină, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează.

Respectând aceste măsuri minime de prevenire veţi evita să deveniţi victima hoţilor, având în vedere faptul că prejudiciile create de aceştia sunt foarte greu de recuperat, animalele furate fiind sacrificate rapid.

Dacă sunteţi victima unei astfel de infracţiuni:
– sunaţi de îndată la numărul unic de urgenţă 112, număr gratuit
– aşteptaţi venirea poliţiştilor pentru efectuarea cercetării la faţa locului, luând măsuri de conservare a urmelor lăsate de autorii furtului.

Adaugă un Comentariu

*