Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 24, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Părinţii sunt la muncă în străinătate, copiii au ajuns în centrele de plasament!

IALOMIŢA: Părinţii sunt la muncă în străinătate, copiii au ajuns în centrele de plasament! 

Foto: adevarul.ro

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa au dat publicităţii date despre copiii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii lor au plecat la muncă în străinătate. Datele statistice arată că, în Ialomiţa, în anul precedent, au fost semnalate 775 de astfel de cazuri, scrie Adevarul. Lipsiţi de supraveghere şi de dragostea pe care o primesc în cadrul unui cămin, viaţa multora dintre aceşti copii se transformă în iad.

Deşi, în lipsa părinţilor, copiii ar putea să simtă căldura unui cămin alături de rude, nu în toate cazurile se petrece acest lucru. O demonstrează cifrele oficialilor din cadrul DGASPC. Astfel, un număr de 82 de copii care trăiesc fără părinţi au fost incluşi în programele de protecţie specială, derulate la nivelul Direcţiei. Aceşti copii sunt fie internaţi într-un centru de plasament, fie plasaţi la asistenţi maternali profesionişti, rude de până la gradul patru sau alte familii.

Adaugă un Comentariu

*