Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IALOMIŢA: Milionar de Top Forbes, condamnat la închisoare. Vezi ce a făcut!

IALOMIŢA: Milionar de Top Forbes, condamnat la închisoare. Vezi ce a făcut! 

Foto: adevarul.ro

Ştefan Poienaru – singurul milionar din Bărăgan inclus în Top Forbes a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.  Este vorba despre o sentinţă emisă în anul 2010 de către aceeaşi Curte de Apel Bucureşti, instanţă căreia reclamanta SC Agrozootehnica Pietroiu Călăraşi i-a solicitat permisiunea de a împărţi împreună cu Ştefan Poienaru drumul care duce către Balta Ialomiţei, pentru a-şi putea exploata terenurile agricole în zona Borcea – Jegălia – Unirea, judeţul Călăraşi.

Suprafaţa de teren deţinută de SC Agrozootehnica Pietroiu, care se întinde pe 5.771 de hectare, este amplasată între Braţul Borcea şi Dunăre, iar digul din Balta Ialomiţei reprezintă singura cale de acces către terenuri. În ciuda faptului că judecătorii au admis cererea reclamantei, Ştefan Poienaru a refuzat să pună în aplicare hotărârea instanţei şi a montat, la intrarea pe respectivul de drum, o barieră. Din cauza acestui fapt, Judecătoria Călăraşi l-a obligat pe Poienaru să plătească o amendă penală de 10 mii de lei. În recurs, Curtea de Apel Bucureşti a decis să schimbe sentinţa şi să-l condamne definitiv la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare.

În anul 2011, revista Forbes România îl plasa pe Ştefan Poienaru în topul naţional al milionarilor de succes din România. Clasat pe locul 235 în topul „500 de Miliardari Forbes”, Ştefan Poienaru avea o avere estimată la 17 milioane de euro, realizată exclusiv din agricultură. La momentul editării topului, Poienaru deţinea în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi peste 200 de mii de hectare de terenuri agricole, fiind considerat cel mai mare latifundiar din Bărăgan şi, totodată, unicul a cărui avere apare în Top Forbes.

Sursa: Adevărul

Adaugă un Comentariu

*