Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Naivitatea a costat-o verigheta! Vezi ce a păţit o femeie din Ţăndărei

IALOMIŢA: Naivitatea a costat-o verigheta! Vezi ce a păţit o femeie din Ţăndărei 

FOTO ARHIVĂ

Avertizările poliţiştilor le intră românilor pe o ureche şi le iese pe cealaltă, dacă nu cumva pe amândouă! Altfel nu se explică de ce mai reuşesc escrocii să-i păcălească cu uşurinţă pe mulţi semeni de-ai noştri.

Marţi – 3 martie, o femeie de 63 de ani, din oraşul Ţăndărei, i-a sesizat pe poliţişti cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Bătrâna le-a povestit anchetatorilor că, în timp ce se afla în curtea locuinţei, a fost abordată de o femeie care i-a spus că o poate ajuta „să îi meargă bine”.

Suspecta i-a cerut să scoată verigheta pe care o purta, pe care a înfăşurat-o cârpă, după care i-a înapoiat-o şi i-a spus să meargă acasă să o stropească cu apă sfinţită. Mai mult, i-a oferit bijuterii dintr-un metal galben, motivând că oferă pomană pentru rudă decedată. În realitate, profitând de neatenţia şi naivitatea păgubitei, necunoscuta a sustras, fără a fi observată, bijuteria din aur şi a înlocuit-o cu şerveţele.

Semnalmentele oferite de partea vătămată sunt următoarele: 40 – 45 de ani, brunetă, slabă, având toţi dinţii dintr-un metal galben, îmbrăcată în negru. Aceasta se deplasa cu un autoturism condus de un bărbat.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării persoanelor bănuite.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.

Adaugă un Comentariu

*