Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Poliţiştii au scăpat mai mulţi patroni de firmă de sub teroarea cămătarilor

IALOMIŢA: Poliţiştii au scăpat mai mulţi patroni de firmă de sub teroarea cămătarilor 

perchezitii prahova 1

Poliţiştii ialomiţeni au organizat astăzi 10 percheziţii în Slobozia şi Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în şantaj şi cămătărie. Aceştia sunt bănuiţi că au împrumutat bani, cu o dobândă mare, mai multor persoane. În cazul în care nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită, aceştia procedau la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.

Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au fost identificat și ridicat 13.000 de euro, bani susceptibili a proveni din activități infracționale. De asemenea, au fost descoperite și ridicate tehnică de calcul și medii de stocare, iar un autoturism de lux a fost indisponibilizat la sediul IPJ Ialomița. Totodată, pe numele unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slobozia, a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.

Adaugă un Comentariu

*