Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » IALOMIŢA: Procurorul Cătălin Hristescu, 30 de zile după gratii

IALOMIŢA: Procurorul Cătălin Hristescu, 30 de zile după gratii 

Foto: guraialomitei.com

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis miercuri, 29 ianuarie 2014, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de înlocuire a măsurii preventive de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile, cu arestarea preventivă pentru aceeaşi perioadă de timp, în cazul procurorului Cătălin Hristescu.

Fostul şef al Parchetului Tribunalului din Slobozia este suspectat de fapte de corupţie. El ar fi sprijinit gruparea interlopului „Vivi” (Victor Dinescu) din Ialomiţa.

Procurorul Hristescu, investigat azi de DNA, este suspectat, ca şi procurorul Cristudor şi poliţistul şef Tache, pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. În plus, Hristescu este suspecat şi de abuz în serviciu.

Infracţiunea de luare de mită ar consta în primirea unor materiale de contrucţie pentru vilele pe care şi le-au înălţat în cartierul rezidenţial Transmin din Slobozia, iar favorizarea infractorului – în protejarea interlopilor.

Şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, prim-procurorul Cristian Hristescu, nu s-a dat în lături de la a-l şantaja pe propriul său fin, cu scopul de a obţine materiale de construcţie pentru somptuoasa lui vilă. Conform surselor EVZ, Rică Dragomir, manager al SC Oyl Company SRL, este unul dintre cei doi administratori de firmă şantajaţi. Procurorul şi-a ameninţat finul că îl toarnă la DNA pentru evaziune fiscală, dacă nu îi serveşte interesele. În data de 25 iunie 2013, procurorul Hristescu i-a cerut unui alt administrator de firmă, Foamete Ştefan, să se aprovizioneze cu materialele de construcţie necesare finalizării vilei de la societatea S.C. Oyl Company S.R.L., administrată de numitul Dragomir Rică.

Adaugă un Comentariu

*