Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IALOMIŢA: Procurorul Hristescu a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu

IALOMIŢA: Procurorul Hristescu a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu 

Foto: guraialomitei.com

Procurorii DNA – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Hristescu, în stare de arest la domiciliu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița la data faptelor, în prezent suspendat din funcție, pentru favorizarea infractorului, șantaj şi trafic de influență.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Ştefan-Telu Foamete, administrator al unei societăți comerciale din județul Ialomița, în stare de libertate, pentru cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în cursul lunii aprilie 2013, Hristescu, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, a intervenit pe lângă șeful unui birou din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Fetești, pentru ca unui cunoscut de-al său să nu i se întocmească proces verbal de conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și să nu fie condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Ca urmare a faptului că, nici agentul de poliție care a constatat infracțiunea la regimul circulației și nici șeful acestuia nu au dat curs actelor de instigare exercitate de Hristescu, acesta din urmă i-a constrâns, amenințându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

În perioada 27 iunie 2013 – 4 noiembrie 2013, Hristescu a pretins și primit de la Foamete materiale de construcție în valoare de 51.562,07 lei și manopera unor lucrări de 42.500 lei (fără TVA), pentru construirea imobilului său din municipiul Slobozia. În acest sens, Hristescu a lăsat să se creadă că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii și dispunerii unei soluții favorabile într-un dosar penal în care Foamete și societatea administrată de acesta, au calitatea de învinuiți.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunerea menținerii arestului la domiciliu față de Cristian Hristescu.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*