Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Săracii din Slobozia sunt hrăniţi cu 6 lei pe zi, mult mai puţin decât raţia puşcăriaşilor

IALOMIŢA: Săracii din Slobozia sunt hrăniţi cu 6 lei pe zi, mult mai puţin decât raţia puşcăriaşilor 

Foto: Independent

Potrivit informaţiilor oferite de Serviciul de Asistenţă şi Protecţie Socială al Primăriei Slobozia, administraţia locală hrăneşte zilnic peste 200 de săraci. Peste 90% dintre abonaţii Cantinei Sociale a oraşului sunt copii sau bătrâni neputincioşi. Raţia de hrană a fiecăruia dintre ei este de 6 lei pe zi!

„O masă are două feluri de mâncare şi desert. Fiecărei zile îi corespunde alt fel de mâncare. Oamenii sunt mulţumiţi de serviciile pe care noi le oferim, nu au existat până acum situaţii în care să primim reclamaţii cu privire la calitatea hranei”, ne spune Luminiţa Munteanu -şeful Serviciului de Asistenţă şi Protecţie Socială al Primăriei Slobozia.

Aceleaşi date statistice arată că întreţinerea spaţiului unde mănâncă săracii oraşului a costat în cursul anului precedent 434 mii de lei. În afara fondurilor destinate asigurării hranei, aceşti bani au fost folosiţi pentru plata utilităţilor şi a paznicilor Cantinei Sociale.

„Acestea sunt fondurile de care dispunem în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii în cadrul Cantinei Sociale. Cheltuielile au fost foarte bine stabilite, încât evidenţa este conformă cu planurile pe care noi le facem”, a adăugat Luminiţa Munteanu.

În cealaltă parte a oraşului, la Penitenciarul Slobozia, preţurile de hrană şi întreţinere sunt mult mai mari decât cele destinate săracilor oraşului. Ultimele statistici oferite publicităţii de către oficialii instituţiei datează de la începutul acestui an, iar aceştia ne-au asigurat că aceleaşi valori erau înregistrate şi-n anii precedenţi. Chiar şi în aceste condiţii, sumele pe care statul le plăteşte pentru susţinerea persoanelor aflate în detenţie sunt de două ori mai mari.

Un raport oficial prezentat publicităţii de reprezentanţii singurei închisori din judeţul Ialomiţa arată că, în cursul 2013, pentru întreţinerea celor 600 de deţinuţi, Penitenciarul Slobozia a plătit suma de 45.000 de lei pe zi. Un calcul simplu arată că pentru un singur deţinut încarcerat la Slobozia statul a plătit 75 de lei pe zi. Din acest total, 57 de lei pe zi reprezintă plata paznicilor şi a personalului administrativ, 10,27 lei pe zi au reprezentat în cursul anului trecut asigurarea hranei, a asistenţei medicale şi medicamentelor, iluminatului, căldurii, salubrizarea, servicii poştale sau taxa radio-tv. Totodată, alţi 6,20 de lei pe zi au fost plătiţi de reprezentanţii Penitenciarului Slobozia pentru asigurarea transportului persoanelor private de libertate între penitenciare.

Sursa: Independent

Adaugă un Comentariu

*