Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IALOMIŢA: Şeful Consiliului Judeţean a fost dus cu mandat la DNA. Nu se teme că va fi reţinut!

IALOMIŢA: Şeful Consiliului Judeţean a fost dus cu mandat la DNA. Nu se teme că va fi reţinut! 

silvian ciuperca

Șeful Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă (PSD), a fost săltat marți dimineață de procurorii DNA. Ciupercă a fost dus cu mandat la structura centrală a DNA, scrie Cotidianul.ro. Întrebat dacă se teme că va fi reţinut, Silvian Ciupercă a spus că nu are legătură cu dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax Silvian Ciupercă (PSD) este suspectat de fapte de complicitate la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru a fi acordate contracte de consultanţă pentru SC Consult Invest.

Sursele citate au precizat că a fost emis un mandat de aducere la DNA şi pe numele lui Cezar Gheorghe Vâlcan, directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa, în acelaşi dosar.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, procurorii au făcut percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa, Spitalului Judeţean Ialomiţa şi Agenţiei de Dezvoltare Sud-Muntenia, în anchetă fiind vizat şi Silvian Ciupercă. Tot atunci au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA din acel dosar, obţinute de Mediafax, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ar fi favorizat o firmă din Timişoara, căreia i-ar fi fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.

Sursa: Cotidianul.ro

Adaugă un Comentariu

*