Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIŢA: Spectacol de lumini pe cerul Sloboziei! 109 lampioane au susţinut cauza copiilor bolnavi de poliomielită

IALOMIŢA: Spectacol de lumini pe cerul Sloboziei! 109 lampioane au susţinut cauza copiilor bolnavi de poliomielită 

Foto: adevarul.ro

Părinţi şi copii au venit în zona bazinului de înot din municipiul Slobozia pentru a aprinde lampioane într-un gest de susţinere faţă de micuţii care suferă de poliomielită. Acţiunea, iniţiată de Club Rotary, s-a desfăşurat concomitent şi în alte 22 de judeţe din ţară, potrivit Adevarul.

Ioana are 13 ani şi a aprins unul dintre cele mai mari lampioane. A participat la această acţiune alături de tatăl ei şi a fost foarte încântată pentru faptul că poate să se implice într-o activitate cu scop umanitar.

„Ştiu că pentru această boală trebuie făcut un vaccin, pe care copiii îl fac când sunt mici. Lampionul meu se va ridica cel mai sus”, ne-a declarat copila.

Poliomielita (paralizia infantila) este infecţia cauzată de un virus, virusul poliomielitic, care se transmite pe cale fecal-orală sau respiratorie şi invadează sistemul nervos central, putând determina paralizii flasce la nivelul membrelor uneori ireversibile, fiind o boala invalidantă. Cu toate că în multe cazuri infecţia este asimptomatica sau produce doar forme usoare, există şi cazuri foarte grave, în care prin afectarea centrilor bulbari sau cerebrali poate determina paralizia muşchilor respiratori şi deces. Este o boala epidemică şi contagioasă, afectând mai ales copiii sub vârsta de 5 ani, singura metoda de prevenire recomandata fiind vaccinarea antipoliomielitică.

Adaugă un Comentariu

*