Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IALOMIŢA: Gara Slobozia a fost proiectată cu erori? Lucrările sunt întârziate cu un an de zile

IALOMIŢA: Gara Slobozia a fost proiectată cu erori? Lucrările sunt întârziate cu un an de zile 

Foto: independentonline.ro

Închiderea CFR Marfă e cu atât mai absurdă cu cât, de 3 ani încoace, Gara Slobozia a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modenizare. În anul 2011 gara din Slobozia a devenit parte a unui proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport, proiect cu o valoare de 21 milioane de lei şi termen final de execuţie luna mai 2013. Banii necesari investiţiei sunt asiguraţi în proporţie de 70% din fonduri europene. Gara cea nouă va avea 307 metri pătraţi suprafaţă desfăşurată şi, printre altele, şi un pasaj subteran care să facă legătura cu peronul 3.  De asemenea, vor fi amenajate spaţii comerciale, birouri şi săli de aşteptare la etaj, iar casele de bilete vor fi dotate cu sisteme electronice, scrie independentonline.roLa un an de la termenul final, lucrările continuă într-un ritm de melc.

Potrivit unor surse interne din cadrul CFR, marea problemă nu o reprezintă nici lipsa forţei de muncă şi nici întârzierile apărute în graficul de execuţie, ci erorile de proiectare de la nivelul ecartamentului. Mai mult decît atît, nici macazul care altădată se afla la ieşirea din gară, către remiză, nu a fost proiectat corect!

Adaugă un Comentariu

*