Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » IALOMIŢA: Vicepreşedintele CJ Ştefan Muşoiu a fost declarat incompatibil, definitiv şi irevocabil

IALOMIŢA: Vicepreşedintele CJ Ştefan Muşoiu a fost declarat incompatibil, definitiv şi irevocabil 

Foto: adevarul.ro

După doi ani în care a încercat să-și demonstreze nevinovăția în instanță, Ștefan Mușoiu a fost declarat incompatibil, definitiv și irevocabil. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și a fost făcută publică de Agenția Națională de Integritate, care l-a acuzat că a încheiat, prin intermediul firmelor pe car ele patronează mai multe contracte cu instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Potrivit jurnalulbucurestiului.ro, este vorba despre Muzeul Național al Agriculturii Slobozia și SC Drumuri și Poduri. Acuzațiile care i se aduc vicelui Mușoiu vizează „semnarea de către soția domnului Mușoiu Ștefan, în calitatea sa de asociat și, respectiv, asociat și administrator la SC SAM GPL SRL și SC PROJECT CONSTRUCT SRL, (…) consilierul județean Mușoiu Ștefan participînd la ședințele de aprobare a bugetului propriu al Județului Ialomița pentru anii 2009 și 2010, inclusiv la ședința de aprobare a rectificării bugetului județului Ialomița pe anul 2008, unde în anexa nr. 1 la HCJ nr. 83/31.10.2008 se alocă expres MUZEULUI NAȚIONAL AL AGRICULTURII suma de 66700 lei (…)”.

În conturile societăților administrate de Ștefan Mușoiu au intrat, susține raportul ANI, 91190 lei. Vreme de 2 ani sesizările Agenției Naționale de Integritate au făcut obiectul unor audieri la Parchetul General, precum și a unor procese desfășurate la Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea Supremă a confirmat, definitiv și irevocabil, starea de incompatibilitate a vicepreședintelui Ștefan Mușoiu. Reacția acestuia s-a rezumat la o declarație laconică despre nedreptatea pe care ANI i-a făcut-o.

„Lucrurile sînt mai complicate decît par. Noi am contestat alte documente decît cele pe care le enunță ANI. În ceea ce privește incompatibilitatea mea, această instituție nu are dreptate”!

În judeţul Argeş, pentru o situaţie similară, Constantin Nicolescu şi-a pierdut fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv şi irevocabil. Totul s-a întâmplat în luna februarie a acestui an, iar pe 25 mai 2014, argeşenii au fost chemaţi la vot să-şi aleagă un nou preşedinte.

 

 

 

Adaugă un Comentariu

*