Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » IALOMIŢA: Vicepreşedintele TSD este bănuit de procurori că ar fi capul unei reţele infracţionale

IALOMIŢA: Vicepreşedintele TSD este bănuit de procurori că ar fi capul unei reţele infracţionale 

Foto: adevarul.ro

Tânărul politician ialomiţean Vladimir Neacşu este principalul suspect într-o anchetă demarată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a Tineretului Social Democrat este bănuit de faptul că ar fi capul unei reţele specializată în infracţiuni economice. Prejudiciul creat se ridică la 1,5 milioane de lei, scrie Adevarul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ialomiţa au descins în 15 locaţii de pe teritoriul judeţelor Ialomiţa, Prahova, Constanţa şi din municipiului Bucureşti. Anchetatorii au căutat şase suspecţi bănuiţi că ar fi comis infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală. La finalul descinderilor toate cele şase persoane au fost conduse la audieri. Printre suspecţii săltaţi de anchetatori se numără şi Vladimir Neacşu, vicepreşedinte al TSD Ialomiţa.

n sarcina acestuia şi a celorlalţi cinci suspecţi, anchetatorii au reţinut că, în perioada ianuarie – iunie 2014, au efectuat achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii de la societăţi comerciale din Bulgaria, pe care le-au înregistrat în evidenţele contabile şi le-au vândut către societăţi comerciale din România, iar prin compensarea TVA au creat un circuit fictiv, prin intermediul unor firme fantomă. În urma activităţii infracţionale, s-a creat un prejudiciu bugetului statului în sumă de 1,5 milioane de lei.

„În cunosc pe Vlăduţ. Eu i-am fost mentor în politică, eu l-am promovat. Mi-a coordonat campania electorală. Din punctul meu de vedere, nu se poate spune dacă va fi eliberat din funcţia pe care o deţine. Să vedem care sunt acuzaţiile pe care anchetatorii i le aduc şi pe urmă vom lua o decizie, dacă va fi cazul” a declarat senatorul PSD de Ialomiţa Marian Pavel.

 

Adaugă un Comentariu

*