Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IALOMIŢA: Parc rutier mobil pentru copiii din Slobozia, pus la dispoziţie duminică

IALOMIŢA: Parc rutier mobil pentru copiii din Slobozia, pus la dispoziţie duminică 

Foto: evz.ro

Ziua Poliţiei Române, care se sărbătoreşte pe 25 martie, va fi marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa printr-un program de activităţi care vizează apropierea faţă de cetăţean, prin transparenţă şi dialog. Anul acesta, manifestările vor debuta vineri, 21 martie, când se va organiza, în intervalul orar 09:00 – 12:00, Ziua Porţilor Deschise. Cetăţenii interesaţi vor avea astfel posibilitatea să cunoască activităţile zilnice pe care poliţiştii le desfăşoară, să vadă ce dotări au aceştia la dispoziţie pentru a-şi duce la bun sfârşit cercetările pe diferite paliere infracţionale.

Duminică, 23 martie, începând cu ora 11:00, în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, criminaliştii vor prezenta laboratorul auto cu care se deplasează şi efectuează cercetarea tehnico – ştiinţifică a locului unde s-a comis o infracţiune, inclusiv conducerea în teren a câinelui de urmă. În acelaşi context, un echipaj de la Serviciul Rutier va prezenta dotarea autovehiculelor de serviciu, iar poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia de Proximitate vor distribui pliante cu caracter preventiv.

De asemenea, va fi amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu vârsta până în 12 ani, pentru dezvoltarea îndemânării deplasării cu bicicleta şi pentru a cunoaşte şi respecta legile de circulaţie. Parcul mobil conţine 10 biciclete, indicatoare rutiere, marcaj pietonal, jaloane pentru îndemânare şi va fi delimitat cu ajutorul unor borduri. Bicicliştii vor fi supravegheaţi în permanenţă şi vor fi dotaţi cu căşti de protecţie şi veste reflectorizante.

Luni, 24 martie, începând cu ora 10:00, va fi organizat concursul „Cupa Presei la Tir”, adresat jurnaliştilor acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Manifestările se vor încheia marţi, 25 martie, cu şedinţa festivă ce se va organiza la Casa de Cultură a Primăriei Municipiului Slobozia, începând cu ora 11:00.

 

Adaugă un Comentariu

*