Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ÎI CALCĂ PE URME: Campionul paralimpic Eduard Carol Novak are urmaşi pe masură

ÎI CALCĂ PE URME: Campionul paralimpic Eduard Carol Novak are urmaşi pe masură 

Novak ciclism

Eduard Carol Novak a trait in weekend un nou moment emotionant al carierei sale prestigioase. Toti cei trei copii ai sai, Eduard (10 ani), Edmond (8 ani) si Ingrid (6 ani) au participat, in premiera, împreună, la o cursa de ciclism la Miercurea Ciuc, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Ciclism.

Cvintuplu campion mondial si presedinte in exercitiu al forului de specialitate, Eduard Carol Novak (37 ani) se gandeste la viitorul ciclismului autohton.

Singurul campion paralimpic din istoria sportului romanesc a infiintat anul acesta la echipa sa de club, Tusnad Cycling Team, o sectie pentru copii. Cei doi baieti ai sai, Edmond si Eduard, au fost cooptati in echipa si, la doar doua luni de la legitimare, au castigat deja primul lor concurs major.

Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala din Romania, a organizat in weekend JUNIOR CUP 2014, o competitie la care au luat startul un numar record de 87 sportivi intre 6 si 18 ani.

Eduard ciclism

Edmond si Eduard s-au impus la categoriile lor de varsta, in timp ce mezina Ingrid (6 ani) a participat la prima ei cursa din cariera spre satisfactia campionului paralimpic.

Au fost premiati primii trei clasati la 7 categorii de varsta (fete si baieti) si s-a oferit in plus un premiu special pentru cel mai tanar participant (4 ani).

„M-am bucur enorm sa vad atat interes din partea copiilor pentru ciclism. Ei sunt viitorul si pentru asta ma lupt si la federatie, asta imi da motivatie sa continui razboiul. Vom mai organiza probabil inca patru astfel de concursuri anul acesta. Mi-as dori totodata ca acest gen de evenimente sa existe in viitorul apropiat in cat mai multe orase din Romania. Nu stiu daca copiii mei vor face sport de performanta, nici nu ii presez. Imi doresc doar sa creasca sanatosi, iar sportul le poate asigura in plus o mentalitate de invingatori”, a declarat Eduard Novak.

ingrid ciclism Edmond ciclism

Adaugă un Comentariu

*