Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » IMAGINE: În Italia, românii sunt descrişi ca violatori şi hoţi, iar România este catalogată o ţară înapoiată

IMAGINE: În Italia, românii sunt descrişi ca violatori şi hoţi, iar România este catalogată o ţară înapoiată 

banda_panorama

România este cotată de unii jurnaliştii şi politicieni din Occident ca fiind o ţară de lumea a treia, departe de civilizaţie, de standardele unei vieţi normale, europene. Faptul că, în multe state din vest, unii conaţionali de-ai noştri produc necazuri i-a determinat pe ziarişti să trateze fenomenul românesc cu agresivitate şi deosebit de critic.

Spre exemplu, un gazetar de la revista italiană „Panorama” a pornit pe urmele unor tineri români orfani, originari din Piatra-Neamţ, care au dat spargeri de milioane de euro în întreaga Europă.

„Gazeta Românească”, publicaţie ce apare în Italia, inserează fragmente din articolul apărut în revista „Panorama”, text deosebit de critic la adresa românilor, dar care, din păcate, reflectă adevărul. Italianul a văzut, de fapt, ceea ce noi trăim zi de zi…

  • Îl numesc drum european. Însă după câțiva kilometri înțelegi că nu te îndepărtezi numai fizic de Roma, Madrid, Paris. Un carosabil, cu două benzi de circulație, care pleacă de la București și te duce în nord către Moldova urmărind în paralel linia Carpaților care se curbează spre vest. Traversezi sate, orașe, câmpuri izolate și înzăpezite, cu câini care te observă și care deseori îți taie calea.
  • La Piatra Neamț sunt trei orfelinate care găzduiesc circa 500 de copii. Numai unul din o sută are părinții morți, ceilalți au în spate povești și mai grave. E copilul ținut fără mâncare zile întregi, sau complet dezbrăcat în afara casei, ca pedeapsă pentru mici boacăne.
  • Arestații din Italia au o mulțime de prenume urmate de un nume de familie care devine unicul lor apelativ: Vartic, Tăbăcaru, Lungu, Marian, Ciobanu, Marcu, Nechițoaia, Vădana, Turea, Săndulescu. Titluri care pentru ei nu contează deloc. Dimpotrivă, deseori sunt o povară, o marcă, o linie de descendență de strivit. Acei puțini care îl cunosc pe Vucinic nici măcar nu știu că adevăratul său nume e Lungu.
  • Tatăl mort, mama plecată în Italia, doi frați ajunși cine știe pe unde, și o serie de furturi, tâlhării, încăierări, bătăi, închisoare, sentințe, condamnări, reduceri de pedeapsă, cumulări, și în continuare închisoare. În care a fost violat. Dar și el a abuzat sexual de un deținut, și a făcut-o împreună cu Ciobanu, un altul dintre arestați cu un cazier lung de-un kilometru.
  • Modelul de referință este marele infractor Cămătaru, care într-o discotecă aglomerată din București l-a pedepsit pe un cântăreț faimos vinovat că flirta cu una dintre fetele lui: dă-ți jos pantalonii, i-a spus, și l-a marcat pentru totdeauna.

 

Sursa: Gazeta Românească

Adaugă un Comentariu

*