Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » IMPAS: Birocrația ne lasă fără medici! Ministerul întârzie semnarea certificatelor de liberă practică

IMPAS: Birocrația ne lasă fără medici! Ministerul întârzie semnarea certificatelor de liberă practică 

Foto: mondonews.ro

Peste 700 de medici care au finalizat programul de rezidenţiat anul acesta riscă să rămână pe drumuri din cauza birocraţiei. Deşi au susţinut examenul de specialitate în martie, Ministerul Sănătăţii întârzie să le semneze ordinele necesare obţinerii certificatelor de liberă practică.

Fără aceste documente, medicii nu pot profesa în niciun cabinet sau unitate spitalicească aflată în contract cu Casa de Asigurări. Ieri a fost ultima zi de contractare pentru furnizorii din Bucureşti, ceea ce înseamnă că au ratat angajarea pe un an. Singura soluţie rămâne să se mute în alte oraşe unde se prelungeşte perioada de contractare sau să plece în străinătate.

Andreea, 31 de ani, a făcut şase ani de facultate şi încă cinci ani de rezidenţiat, pe medicină internă, la un spital de stat din Bucureşti. În martie, a promovat şi examenul de specialitate şi îşi găsise post la o policlinică privată. Singura problemă e că cei de acolo nu o pot încadra, întrucât nu are drept de practică.

Sursa: Prompt Media

Răspuns la IMPAS: Birocrația ne lasă fără medici! Ministerul întârzie semnarea certificatelor de liberă practică

  1. obama

    DOMNUL MINISTRU SA NU SE MAI JOACE CA SAU JUCETA DESTUL ESTE FINISH . PUCARIE SE NUMESC TOTI

     

Adaugă un Comentariu

*