Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » IMPAS: Investiţii blocate la Niculeşti, fiindcă primăria nu are bani pentru cofinanţare!

IMPAS: Investiţii blocate la Niculeşti, fiindcă primăria nu are bani pentru cofinanţare! 

Soare Dorinel - primarul comunei Niculeşti

Dorinel Soare, edilul comunei Niculeşti, este nemulţumit de modul cum lucrează Ministerul Finanţelor când este vorba de sumele de bani acordate bugetelor locale. Unora li s-au dat prea mulţi bani, iar altora li s-a luat aproape totul! Prin noile formule de calcul, Niculeşti a pierdut circa 8 miliarde de lei vechi, bani care puteau fi folosiţi pentru cofinanţarea unor proiecte de interes local. Acum, din cauza faptului că Primăria nu are fonduri, investiţiile rămân îngheţate până când se găseşte o soluţie de rezolvare a acestei problemei, cel mai probabil, la o viitoare rectificare bugetară.

„Este o situaţie deosebit de gravă. Am proiecte europene la care trebuie să achit partea de cofinanţare şi nu am de unde. Am un cămin cultural finanţat prin Compania Naţională de Investiţii la care trebuie să venim cu peste 2 miliarde de lei vechi, extinderea alimentării cu apă şi canalizare, la care primăria trebuie să participe cu 3 miliarde de lei vechi. Acum, este în desfăşurare, publicată pe SEAP, o investiţie pivind înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit, proiect care are o valoare de 500.000 de euro. Şi aici trebuie să avem 15.000 euro cofinanţare.

Am două proiecte prin PNDL 2, pentru reabilitarea a două şcoli cu clasele I-VIII, în valoare de peste 40 de miliarde de lei vechi, iar cofinanţarea este de vreo 4 miliarde de lei vechi. Mai avem un drum de interes local de circa 1,5 km… Suntem în imposibilitatea de a susţine aceste investiţii. Nu este corect ceea ce se întâmplă. Sper ca la rectificarea din primul trimestru să se ţină cont la nivelul Ministerului de Finanţe, iar primările care au fost vitregite să primească sumele de bani absolut necesare continuării lucrărilor pornite”, a precizat Dorinel Soare.

Adaugă un Comentariu

*