Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » IMPAS: Primăria Târgovişte a pierdut finanţarea europeană pentru şapte investiţii!

IMPAS: Primăria Târgovişte a pierdut finanţarea europeană pentru şapte investiţii! 

centrul de natatie

Până la urmă proiectele de dezvoltare cu fonduri europene nu vor fi finalizate în termenul avansat, cu optimism, de primarul interimar al municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan! Edilul a vorbit în ultimele luni pe larg despre problemele legate de şoseaua de centură şi, tangenţial, despre cele privitoare la Planurile integrate de dezvoltare urbană A şi B, însă, în cazul celor din urmă, dădea asigurări că proiectele se vor definitiva totuşi până la 31 decembrie 2015, pentru a nu fi nevoie de alocări financiare din bugetul local. Până la urmă, situaţiile de lucrări nu stau tocmai aşa…

Consilierii locali au fost convocaţi, miercuri – 9 decembrie 2015, în şedinţă extraordinară de lucru pentru a aproba extinderea perioadei de implementare, până la 30 iunie 2016, pentru „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – zona A şi B”, „Complexul de turism şi nataţie”, „Centrul naţional de Informare turistică”, „Şoseaua de centură”, „Grupul Şcolar Voievodul Mircea” şi „Dotarea cu echipamente pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune urbană”.

consiliul local municipal

În total, şapte proiecte, care vor fi definitivate pe banii municipalităţii, întrucât toate cheltuielile ce se vor efectua începând cu data de 1 ianuarie 2016 vor fi suportate din bugetul local, Uniunea Europeană considerându-le neeligibile! Potrivit proiectelor de hotărâre ce vor fi discutate, miercuri – 9 decembrie, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, suma totală ce trebuie alocată pentru finalizarea celor şapte investiţii depăşeşte 76 de milioane de lei noi, din care 65 de milioane de lei sunt necesare pentru şoseaua de centură. În acest sens, Executivul solicită consilierilor să aprobe şi demararea procedurii în vederea contractării unui împrumut.

De precizat că Uniunea Europeană va obliga Primăria Târgovişte să restituie toate sumele plătite pentru cele şapte proiecte până la finele acestui an, în cazul în care noul termen de implementare, respectiv 30 iunie 2016, nu va fi respectat.

Vina pentru această situaţie este a tuturor primarilor, interimari sau nu, care s-au perindat la conducerea Primăriei Târgovişte între 2012 şi 2015, însă, ca şi în cazul directorilor de la Compania de Apă, destituiţi pentru că nu au gestionat eficient implementarea proiectelor europene, se descarcă pe seama… ultimei echipe.

Adaugă un Comentariu

*